Apple dodaje „Trackpad“ podrsku za starije modele

Can't load image

Apple je upravo predstavio novi iPad Pro, ali stariji iPadi su postavljeni i da dobiju veliko ažuriranje. 24. marta, Apple izdaje iPadOS 13.4 koji po prvi put uključuje potpunu podršku za miš i trackpad. Radit će na svim modelima iPad Pro, iPad Air 2 i novijim, iPadu 5. generacije i novijim, te iPad mini 4 i novijim. U osnovi, ako ste kupili iPad u posljednje četiri ili pet godina, to bi trebao biti podržan.

Apple kaže da nije kopirao samo iskustvo kursora i miša koje ste dobili na Macu. Iako je osnovni dizajn sličan podršci za miš za pristupačnost, način na koji kružni kursor prelazi da radi s drugim elementima definitivno je nov.

Radit će sa svim Apple-ovim ugrađenim aplikacijama, ali kompanija kaže da će većina trećih aplikacija raditi bez ikakvih promjena od svojih programera.

Naravno, iPad-ova podrška za trackpad radi s novom tastaturom koju je Apple objavio uz novi iPad Pro, ali i vanjski trackpad-i i miševi također će raditi. Tvrtke Magic Mouse 2 i Magic Trackpad 2 će raditi, a funkcionirat će i miševi i trackpad-ovi koji su povezani Bluetooth ili USB.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *