Apple može donijeti ‘prave’ widgete za početni ekran na iOS 14

Can't load image

Photo: Engadget

Widgeti su u iOS-u prisutni već godinama, ali obično su na posvećenom ekranu, a ne gdje god želite, kao što je to slučaj s Androidom. Uskoro ćete, međutim, imati tu fleksibilnost. Kao dio tekućeg niza propuštanja koda, 9to5Mac je, kako se izvješćuje, otkrio da Apple razvija ‘pravi’ sistem widgeta za iOS 14. Kodna oznaka „Avocado“ značajka će vam omogućiti da widgete postavite bilo gdje na početnom ekranu kao da su aplikacija ikone. „Posada“ 9to5 upozorila je da postoji šansa da Apple smanji značajku (recimo, zbog vremena razvoja).

Vijest može podržati nedavna objava korisnika Twittera Dongle koja nagovještava novi pristup pozadini u iOS-u 14. Navodno procurila su podešavanja pozadine uključuju kategoriju „izgled početnog ekrana“ koja bi omogućila pametne dinamične pozadine koje mogu biti zamagljene, tamne ili jednobojne na zahtjev. Teoretski bi to moglo pomoći da se widgeti ističu ako je vaša uobičajena pozadina previše zauzeta.

Ne bismo računali na apsolutnu fleksibilnost kao na Androidu, gdje imate prilagodljive widgete i mogućnost postavljanja prečica aplikacija gotovo bilo gdje na početnom ekranu. Ukoliko ovaj novi pristup widgeta dosegne iOS 14, mogao bi ići na neki način prema udvaranju korisnicima koji smatraju da je iOS-ovo interfejs za početni ekran godinama uglavnom nepromijenjen.

(Izvor: Engadget)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *