E3 ce se vratiti 15. juna 2021. godine

Can't load image

foto: engadget

The Entertainment Software Association možda je otkazalo E3 2020 zbog COVID-19, ali još uvek se obavezuje da održi događaj sledeće godine. Organizacija je najavila da će se E3 vratiti između 15. i 17. juna 2021. Budući expo okarakterizirao je kao „preispitani“ događaj, iako je to jezik koji je koristio za svoje okupljene 2020. godine. Neće biti iznenađujuće ako događaj 2021. godine zaista bude pogled na ono što ste mogli vidjeti ove godine, samo uz drugačiji spoj igara.

Nećete biti potpuno bez sreće ako budete željni vijesti o igrama u kasno proljeće. Uz Microsoftov online Xbox događaj, IGN ovog juna orkestrira događaj s brojnim velikim programerima i stvaraocima platformi, uključujući Amazon, Google, 2K Games, Sega i Square Enix. Iako ne bismo računali na obilje vijesti, moglo bi se dogoditi što bliže iskustvu E3 do sljedeće godine.

Očekivalo se da će E3 2020 biti jedan od najvećih događaja posljednjih godina s nadolazećim PlayStationom 5 i Xbox Series X koji privlači pažnju iznad uobičajenih najava o igrama, čak i ako Sony preskoči konvenciju. Sljedeće godine događaj neće imati potpuno isti uticaj. Iako bi to trebao biti prvi E3 s PS5 i Xbox Series X igrama, hardver će se uspostaviti do te tačke – svako uzbuđenje će se vjerovatnije vrtjeti oko potencijala za drugi val igara za ove nove konzole.

izvor: (engadget)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *