Facebook napokon omogućuje korisnicima desktop računara da se uključe u „dark mode“

Can't load image

Većina korisnika Facebooka imat će danas pristup redizajniranom izgledu od danas.

Facebook konačno pušta korisnike desktop računara da se uključe u mračni režim. Facebook je izjavio TechCrunchu da će „počevši od danas, većina ljudi na Facebooku imati pristup novom dizajnu radne površine“. Ovo uključuje tamni režim koji se može uključiti i isključiti preko padajućeg menija Podešavanja.

Ovo je već dugo na djelu. Facebook je prvo proljeće na svojoj konferenciji za programere F8 obećao čistije i brže sučelje za radnu površinu. Ograničeni broj korisnika počeo je testirati obnovljeni dizajn u januaru.

Ako koristite verziju za radnu površinu Facebooka, vjerovatno ćete vidjeti baner na vrhu stranice i pitati želite li isprobati „Novi Facebook“. Za sada se još uvijek možete prebaciti na „klasični Facebook“ ako odlučite, ali redizajn će postati zadani kasnije ove godine.

Ostale izmjene uključuju centralizirane kartice za Facebook Watch, Marketplace, Grupe i Gaming. Čak i ako se korisnici ne sviđaju svim aspektima redizajniranog sučelja, tamni režim će vjerovatno biti popularan. Već je dostupna u brojnim aplikacijama u vlasništvu Facebooka, uključujući Messenger, Instagram i WhatsApp. Uz to, postoje dobre šanse da korisnici još više gledaju svoje ekrane za vrijeme pandemije koronavirusa, a to bi moglo pomoći da se smanji malo naprezanja očiju.

Izvor: engadget.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *