Google i YouTube odlučni u pomoći nastavnicima i porodicama u obrazovanju učenika kod kuće

Can't load image

Slika: Google

„Teach from Home“ i „Learn@Home“ su online sada

Google i YouTube pokrenuli su nove resurse kako bi pomogli nastavnicima i porodicama da nastave školovati učenike dok su oni kući, zbog novog coronavirusa.

Googleova stranica pod nazivom Teach From Home nudi preporuke o tome kako nastavnici mogu predavati na daljinu pomoću Googleovih proizvoda. Trenutno se na stranici nalaze ideje poput obavljanja video poziva sa predavanjem pomoću Hangoutsa ili kreiranja online kviza pomoću Google Forms-a. Prema Googleu, stranica će se „nastaviti razvijati“.

Teach from Home trenutno je dostupan samo na engleskom jeziku, ali priručnici za preuzimanje dostupni su na danskom, njemačkom, španskom, francuskom, talijanskom i poljskom, a Google kaže da uskoro dolazi još jezika.YouTube-ov resurs, Learn@Home, ističe obrazovne YouTube kanale koje studenti mogu gledati kod kuće. Stranica kategorizira kanale koji se preporučuju porodicama s djecom starijom od 13 godina, za porodice s djecom od 5 i više godina i za porodice s predškolcima. YouTube je u partnerstvu s Khan Academy i drugim kreatorima fokusiranim na obrazovanje. Learn@Home sada je dostupan na engleskom jeziku, a bit će dostupan na talijanskom, francuskom, korejskom, španskom, japanskom i mnogim drugim „u narednim danima“, prenosi YouTube.

Google takođe lansira Fond za učenje na daljinu od 10 miliona dolara kao dio doprinosa kompanije u iznosu od 50 miliona dolara koji je putem filantropskog ogranka Google.org pokrenuo za suzbijanje COVID-19. Google.org će prvo dodijeliti bespovratna sredstva od fonda od milion dolara Akademiji Khan-a kako bi mu se „pružile mogućnosti učenja na daljinu učenicima pod uticajem zatvaranja škola povezanih sa COVID-om“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *