HBO proširuje podršku za starije Apple TV uređaje tokom pandemije

Can't load image

foto: theverge

HBO je odlučio nastaviti s podrškom Apple TV-a druge i treće generacije nakon što su u početku rekli da HBO Go i HBO Now od 30. aprila više neće raditi na njima. Vijest dolazi iz AppleInsidera, koji je promjenu potvrdio sa glasnogovornikom HBO-a.

Proširenje za HBO Now nije sve tako dugo; HBO će zadržati tu aplikaciju za rad na starijim Apple TV-ima do 15. maja. Ali kompanija je obećala da će HBO Go – onaj koji koristite ako primite HBO putem kablovskog, satelitskog ili internetskog provajdera – funkcionalan „nekoliko dodatnih meseci“.

Nadamo se da će to biti dovoljno da traje kroz život pandemije i karantine COVID-19. HBO je dio svog sadržaja učinio besplatnim svima za vrijeme trenutne zdravstvene krize dok ljudi traže zabavu kako bi im se pomoglo da se privremeno izvuku pred suštinom vijesti o novom coronavirusu.

Ovo su stari Apple TV uređaji o kojima govorimo. Apple TV treće generacije predstavljen je 2012. godine, a drugi model mu je prethodio 2010. Od tada je Apple izdao Apple TV četvrte generacije (kasnije rebranded kao „Apple TV HD“) i vrhunski Apple TV 4K. Evo kako reći koji ste model dobili, ali lako je i razlikovati ga softverom: samo Apple TV HD i Apple TV 4K pokreću moderniji tvOS, dok prethodno Apple TV uređaji ostaju na originalnom, jednostavnijem softveru. Ako se i dalje držite jednog od njih, možda je vrijeme da nadogradite na trenutni model ili noviji Roku ili Fire TV.

Ali to vam u ovom trenutku vjerovatno nije prvi prioritet, a ovo je prilično najgori mogući trenutak da bilo koja aplikacija za streaming prekine podršku za bilo koji komad hardvera.

izvor: (theverge)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *