Huawei je napravio svog glasovnog asistenta zvanog „Celia“

Can't load image

S obzirom da na najnovijim uređajima Huaweija, uključujući seriju P40, nema Google Assistant-a, kompanija je otkrila svog vlastitog glasovnog asistenta zvanog Celia. Ona / to / oni će razumjeti komande na engleskom, francuskom i španjolskom jeziku i ponašaće se grozno kao što je Siri radila pri pokretanju, naime neke prilično osnovne govorne interakcije sa osnovnim funkcijama telefona. Razmislite: ažuriranja vremena, tekstovi i zahtjevi za telefonske pozive. Takođe će postaviti podsjetnike, komunicirati s kalendarom i čak prevoditi. Huawei se nada da će njegovi pokušaji proći bolje od Samsungovog Bixbyjevog glasovnog asistenta.

Huawei je prvi put spomenuo Celiju prošle godine, postavljajuci svog glasovnog pomoćnika na kineskom jeziku, nazvanog Xiaoyi. Kao i njegov prethodnik, Celia će također moći upotrebljavati AI objektiv Huaweijevih uređaja za otkrivanje objekata i pretpostavljanje pristupa više informacija o navedenim objektima.

Prevođenje funkcioniše kako se i reklamira. Celia će se na Huaweijevim uređajima pojaviti kroz kasnije ažuriranje OTA-e, kada 7. aprila službeno dodje EMUI 10.1 pored P40 telefonske serije.

(Izvor: engadget.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *