Izdan iOS 13.4 sa CarKey-om i novim Memoji naljepnicama

Can't load image

Univerzalna kupovina stigla je i za Apple Arcade.

Apple je u utorak objavio iOS 13.4, nakon testiranja operativnog sistema u beta verziji od februara. Sadrži devet novih Memoji naljepnica poput party lica, nasmiješeno lice sa srcima i prevrtanje očiju, kao i iCloud Drive mapu podatke uzima iz File-ova. U utorak su takođe objavljeni iPadOS 13.4, MacOS 10.15.4, TVOS 13.4 i WatchOS 6.2.

Nakon odlaganja prošle jeseni, i iOS 13.4 i MacOS 10.15.4 sada imaju iCloud Folder Sharing. Slično Google dokumentima, možete pristupiti iCloud Drive-u iz aplikacije iPhone Files ili Finder na Macu, ljudima dati uređivanje ili samo čitanje i preko iCloud-a doći do vaših mapa s iPhonea, iPada, Maca, iCloud.com i Windows-a.

iOS 13.4 dolazi s novom CarKey funkcijom u Apple CarPlay-u koja vam omogućava otključavanje automobila iPhone-om. Postoji i podrška aplikacija za navigaciju treće strane za nadzornu ploču CarPlay, a informacije o pozivu pojavljuju se i na nadzornoj ploči.

Neke od ostalih promjena uključuju univerzalnu kupovinu za Apple Arcade, koja vam omogućuje da jednom kupite aplikaciju za upotrebu na iPhoneu, iPod Touchu, iPadu, Mac-u i Apple TV-u; prikaz popisa da biste vidjeli sve svoje igre; i prikazivanje nedavno odigranih Arcade igara, tako da možete nastaviti igrati na različitim uređajima.

(Izvor: www.cnet.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *