Can't load image

Programiranje već nekoliko godina unazad važi za ubjedljivo najperspektivnije zanimanje, a takav trend će se nastaviti i u 2020. godini.

Bez obzira na to što je popularnost ovog zanimanja na vrlo visokom nivou, školovanih programera nema dovoljno, stoga je ovaj posao idealan za sve koji su u potrazi za dobro plaćenim poslom.

Visoka zarada i mogućnost da u svakom trenutku nađete posao je ono što čini ovaj posao „savršenim“. Važno je napomenuti da Vam ovaj posao takođe nudi mogućnost rada od kuće.

Iako programiranje generalno otvara brojne mogućnosti svima, pojedine oblasti se izdvajaju u odnosu na druge kada su pitanju šanse za početnike.

Programski jezik kao što su Java, možete savladati za nešto manje od godinu dana aktivnog učenja, čak i ako ste apsolutni početnik, a stručnjaci se slažu da će poznavanje ovih tehnologija biti sve traženije na tržištu.

Can't load image


Java – jedan je od najzastupljenijih programskih jezika

Primena ovog programskog jezika u izradi aplikacija za Android mobilne telefone učinila je Java programere jednim od najtraženijih na tržištu. Java platforme imaju široku upotrebu i u programiranju i u primenjenim softverskim rešenjima, a kreću se od najjednostavnijih digitalnih uređaja, preko MP3 plejera, do kompleksnih web servera i korporativnih aplikacija.

Sve to doprinelo je da veštine Java programera postanu potrebne svakoj kompaniji koja ima svoj IT sektor, a ovi stručnjaci često pronalaze angažmane i u bankama, osiguravajućim kućama, investicionim kompanijama, preduzećima iz oblasti telekomunikacije… Prosječna plata Java programera u okruženju kreće se kreće se u od 800 do 3.000 evra.
Dok u inostranim zemljama dostiže i 80.000$ godišnje

Pitate se odakle početi?

IT Svijet Vam predstavlja aplikaciju za Vaš smartfon uz koju ćete naučiti osnove, ne samo Jave nego i ostalih programskih jezika.

Can't load image

Publika-učenje

Učenje sa drugim ljudima

Učenje nikada nije bilo toliko društveno i dostupno za toliko mnogo ljudi! Manje lekcije i zabavne vježbe privlače vašu pažnju i usredotočuju se da postignete najbolje rezultate!

Učite radeći

Učite vježbajući

Vježbajte za vrijeme lekcije, vježbajte između lekcija, vježbajte kad god možete. Savladajte zadatak, a potom pojačajte i testirajte svoje znanje zabavnim, praktičnim vježbama i interaktivnim kvizovima.

Neuvezano učenje

Neodređeno učenje

Ne ograničavajte se! Sada nema ograničenja – nema više postavljenih lokacija, vremena ili tempa! Vi odlučujete gdje, kada i koliko brzo ćete naučiti, a to možete učiniti bilo kada i bilo gdje, na bilo kojem uređaju.

Učite dok igrate

Učite dok igrate

Učenje bi trebalo biti zabavno. Razvijte svoj profil, otključajte svaki nivo, zaradite bodove s vještinama i postignuća i izazovite se takmičeći se s ostalim polaznicima širom svijeta.


Uz pomoć SoloLearn aplikacije ili web sajta naučićete Javu, ali i sve ostale programske jezike.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *