Microsoft patent ukazuje na telefon sa tri displeja

Can't load image

Photo: PC Press

Surface Duo kompanije Microsoft je sklopivi telefon koji se oslanja na dva displeja, umesto na samo jedan koji se preklapa. Novi patent ukazuje na dodatne promene, te na uređaje koji će se u bliskoj budućnosti oslanjati na čak tri ekrana, što znači da bi korisnici uskoro mogli da dobiju i Surface Trio.

Ubuduće bez procijepa?

Surface Duo se već pokazao kao izdržljivija verzija savitljivih telefona, a kao najveća mana se isticalo to što između dva displeja postoji razmak, koji se najbolje vidi kada je uređaj rasklopljen. Novi Microsoft patent predlaže rešenje koje bi trebalo da ukloni ovaj „procep“, a tako što bi se na njegovom mestu našao treći, veoma tanak centralni displej. Tako bi se dosadašnjim otvor sakrio trećim ekranom koji bi trebalo da se nađe između dva glavna. Kada je telefon otvoren sva tri displeja bi formirala cjelinu, a treći ekran bi u slučajevima kada je telefon sklopljen mogao da služi za prikazivanje različitih obaveštenja.

Can't load image
Photo: PC Press

Treći displej za sada ostaje samo ideja, ali bi uskoro mogao da se pojavi i u okviru nečega što bi ponijelo ime Surface Trio, budući da bi njegova funkcija rešila neke probleme koji su do sada uticali na korisničko iskustvo.

(Izvor: Mashable/PC Press)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *