Samsung nas laže?! Američki Samsung 20 Ultra 20% brži od evropskog

Can't load image

Samsung Galaxy S20 Ultra za evropsko tržište znatno slabiji od onog za američko tržište.

Naime poznata nam je informacija da procesor za evropsku verziju Samsung-a S20 Ultra nije isti kao za američku verziju, međutim šta je tu čudno?

Samsung S20 Ultra za evropsko tržište dolazi sa Exynos 990 procesorom, dok za američko tržište dolazi sa Snapdragon 865 procesorom.

Testirali smo oba modela pa pogledajte rezultate.

Za početak odradili smo Benchmark na oba modela i već sada vidimo razliku od oko 10%.

Samsung
Screenshot: Youtube / Mrwhosetheboss

U nastavku smo uradili Benchmark uzastopno 4 puta kako bi vidjeli promjenu temperature procesora. I imali smo šta da vidimo.

Snapdragon 865 nakon drugog Bencmark-a pokazao je temperaturu od 40°C , nakon trećeg temperatura je skočila na 42°C , ali nakon četvrtog Benchmarka temperatura je pala na 39°C , međutim Exynos 990 je već nakon drugog Benchmarka pokazivao temperaturu od 59°C , nakon trećeg temperatura je pala na 53°C , ali nakon četvrtog temperatura je drastično skočila, čak do 66°C .

Poznato je da temperatura utiče na rad telefona, pa smo vidjeli kako ta temperatura utiče na Exynos 990, a kako na Snapdragon 865.

Samsung Exynos 990 66°C
Screenshot: Youtube / Mrwhosetheboss

Vidimo kako je Snapdragon 865 20% brži od Exynos 990 procesora, što možemo slobodno reći da nije malo.

A šta je sa grafikom?

Grafika u oba telefona radi savršeno, ali prilikom zagrijavanja na telefonu sa Exynos 990 procesorom možemo da osjetimo pad u vidu sjeckanja tokom igranja malo zahtjevnijih igara.

Detaljnu recenziju možete pogledati na:

(IT Svijet)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *