Samsung-ovi profiti neznatno su povećani tokom epidemije COVID-19

Can't load image

foto: theverge

Samsung Electronics jedan je od prvih većih tehnoloških kompanija koji su objavili brojne zarade otkad je izbila pandemija koronavirusa, a do sada se čini da na ovu kompaniju relativno nema utjecaja. U naputku objavljenom danas, Samsung kaže da je njegov profit u prvom tromjesečju otprilike 55 bilijuna osvojenih (44,9 milijardi dolara), što bi bilo međugodišnje povećanje od pet posto. Očekuje se da će operativni profit porasti za tri posto, na 6,4 biliona dobitka (5,23 milijarde dolara).

Samsung ne ruši svoje smjernice zarade podjelom ili komentira svoje poslovne rezultate dok konačni izvještaj ne bude objavljen kasnije u toku mjeseca. SK Kim Daiwa Securities-a sugerira CNBC-u da će najvažnija jedinica za memorijski čip kompanije u kratkom roku biti uspješna zbog dodatne potražnje u podatkovnim centrima jer sve više ljudi prelazi na posao na daljinu.

Izgleda neizbježno, međutim, da će posebno poslovanje elektroničke kompanije Samsung utjecati zbog zatvaranja maloprodaje, poremećaja u lancu nabave i financijske nesigurnosti. To se možda još nije odrazilo na rezultate kompanije, ali mnogo toga će ovisiti o tome koliko dugo traje pandemija. Apple je već rekao da očekuje da će propustiti proračun za četvrtinu zbog uticaja koronavirusa.

izvor: (theverge)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *