Skype se pokušava natjecati sa Zoomom podsjećajući ljude da ne trebaju skidati aplikaciju ili praviti nalog za pozivanje

Can't load image

Foto: theverge

Skype pokušava olakšati korištenje softvera za video pozive i podsjetiti ljude da upotreba aplikacije nije komplicirana. Kompanija je tweetala podsjetnik da korisnici sada mogu započeti video sastanak i pozvati ljude na njega bez korištenja aplikacije ili čak i bez naloga; postupak se vrši u potpunosti na webu. (Ljudi mogu započeti poziv ovde.) Skype se vjerojatno nada da će ova značajka poduprijeti neke od svojih konkurenata, naime Zoom, koji je dominirao u razgovoru za video pozive još od kada je pandemija započela. Skype je uglavnom izostavljen u većini spominjanja za video poziva.

Zoom zahtijeva da vlasnik sastanka ima nalog, kao i aplikaciju za upućivanje poziva, mada ucesnici ne trebaju imati nalog ni aplikaciju . Ipak, Skype igra nadoknađivanje Zoom-a čineći svoju videokonferencijsku značajku očiglednijom u aplikaciji i pomoću ove značajke, izglađujući proces od želje da pokrene poziv da bi se dogodio. Cesto se govori o tome kako je Skype ustupio ovaj trenutak Zoomu, kojeg vrijedi pročitati. Ali kompanija se još ne odriče i vjerovatno se nada da će ljude dovesti u Skype, posebno usred najnovijih pitanja sigurnosti i privatnosti Zoom-a.

Izvor: (theverge)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *