Uslovi korišćenja

Korišćenjem bilo kog dijela portala IT Svijet automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumjeli u cjelosti. Nijedan dio portala IT Svijet ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Portal IT Svijet polaže autorska prava vlastitog sadržaja – tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala IT Svijet i kao takvo je podložno tužbi. Portal IT Svijet zadržava pravo privremenog i trajnog ukidanja, izmjene bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Ukoliko smatrate da je portal IT-Svijet.com povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

LINKOVI I OGLAŠAVAČI

Portal IT Svijet sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetilaca i linkova na spoljne stranice. Portal IT Svijet sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala IT-Svijet.com koristite na vlastitu odgovornost i IT Svijet se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem. Pristup portalu IT Svijet i svim njegovim sadržajima dozvoljen je licima bilo kog uzrasta. Uticaj na oglase koje serviraju automatski servisi npr. Google adsense IT Svijet ne može imati direktan uticaj, ukoliko je prikazan neki sporan materijal možete nam prijaviti putem kontakt forme a sporni sadržaj će biti isključen iz automatskih oglasa.

YOUTUBE I OSTALI VIDEO SERVISI

IT Svijet objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima YouTube.com i na serverima ostalih video servisa. Video fajlovi koji su označeni kao „Related“ postavljeni su po automatizmu YouTube softvera na koji IT Svijet nema, niti može imati uticaja. Samim tim IT Svijet nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.

KOMENTARI

Komentari posjetilaca predstavljaju važan segment u okviru rada i funkcionisanja web sajta, tako IT Svijet podstiče i daje prednost komentarima sa konstruktivnim i kvalitetnim sadržajem.

Komentarisati mogu svi koji ispune formu za tražene podatke, IT Svijet garantuje privatnost tih podataka i da ti podaci neće biti korišćeni u druge svrhe ili zloupotrebljeni.

IT Svijet ne garantuje za tačnost, porijeklo, vjerodostojnost i kvalitet sadržaja komentara.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja mišljenje, oduku ili stav portala IT Svijet, tako da tekstualni sadržaj komentara isključivo predstavlja mišljenje i stav autora komentara.

Autor komentara u svemu garantuje da je cjelokupan sadržaj komentara u isključivom vlasništvu autora, tako da sadržaj komentara nesmetano može da bude objavljen na sajtu ili stranicama portala na društvenim mrežama.

IT Svijet zadržava pravo objavljivanja, reprodukovanja i distribucije sadržaja komentara autora, i to bez bilo kakve obaveze odnosno naknade prema autoru, kao i bez bilo kakvog ograničenja u prostoru i vremenu.

Autor komentara je isključivo odgovoran za sadržinu i autorska prava u okviru sadržaja komentara, s toga IT Svijet nema bilo kakvu odgovornost prema trećim licima. U tom smislu, ukoliko treće lice podnese zahtjev za naknadu nastale štete protiv IT Svijet portala autor će biti u obavezi da nadoknadi svaku vrstu štete portalu IT Svijet.

IT Svijet zadržava pravo izbora, neobjavljivanja i brisanja komentara, kao i pravo postmoderacije komentara koji će biti objavljeni.

U svakom slučaju, nije dozvoljeno objavljivanje komentara koji sadrže informacije, podatke, mišljenja i ideje kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, vjeri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti.

IT Svijet zadržava pravo da ne objavi ili da obriše komentare koji podstiču govor mržnje, ili sadrže psovke i uvrede,

IT Svijet zadržava pravo da ne objavi ili pravo da obriše komentare koji se negativno, uvredljivo ili neprijatno odnose na uređivačku politiku portala.

MODIFIKOVANJE I IZMJENA PRAVILA KORIŠĆENJA

Portal IT Svijet zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama IT-Svijet.com može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu.

Korišćenjem bilo kog sadržaja na portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Više o politici privatnosti i kolačićima koji se koriste na portalu IT-Svijet.com pročitajte na ovom linku.