VidCon se pridružuje popisu događaja koje je COVID-19 otkazao

Can't load image

Ako ste čuli kako vrište kolektivni vrisak hiljada Instagram influencera, YouTubera i njihovih sljedbenika, to je zato što je VidCon otkazan.

To je najnoviji mega događaj koji postaje plijen mjerama društvenog distanciranja koje su uspostavljene za smanjenje širenja COVID-19.

U izjavi organizatori konferencije su rekli:

VidCon je posvećen pružanju vrhunskih doživljaja zabave širom svijeta. Naš prvi prioritet je sigurnost i zdravlje naših polaznika, sponzora, govornika, stvaralaca i osoblja. Zbog kontinuirane nesigurnosti oko COVID-19 i mjera opreza koje vlasti širom svijeta poduzimaju kako bi upravljale ovom pandemijom, došli smo do teške odluke da ove godine u junu otkrijemo 11. godišnji VidCon u Anaheimu. Sve ulaznice i unaprijed naručeni kupci kupljeni za događaj od 17. do 20. juna 2020. godine u cijelosti će biti vraćeni do 15. travnja 2020. To će uključivati ​​sve naknade za otkazane karte.

VidCon je jedan od najvažnijih događaja za masivnu industriju zabave koja je odrasla oko streaming platforma. Te su se platforme – konkretno YouTube i Instagram – uložile u nešto više od 35 milijardi dolara potrošnje u 2019. godini, odnosno otprilike polovinu oglasa koji je televizijska reklama privukla iste godine.

Više od puke šanse za zabavljače da promoišu sebe i svoje proizvode, događaj je kritični prozor u koji se kreću društveni mediji.

Odgovor na epidemiju COVID-19 odjeknuo je u industriji različitom poput zabave, tehnologije i proizvodnje automobila. Većina velikih izložbi automobila otkazana je ove godine, zajedno s glavnim razvojnim događajima iz Alphabetove podružnice Google i Facebook. Ostali događaji postaju udaljeni ili se okreću samo virtualnom – poput Appleovog velikog programera i događaja proizvoda kasnije ove godine.

Izvor: TechCrunch.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *