Vozači F1 takmičit će se u virtualnoj grand prix seriji

Can't load image

Budući da je sezona na čekanju zbog straha od koronavirusa, vozači Formule 1 sigurno će biti očajni zbog konkurentne prodaje kako bi ih (i njihove obožavatelje) zauzeli. Dakle, baš poput nogometaša i NASCAR-ovih vozača, uranjaju u virtualnu verziju svog sporta.

Od nedjelje nekoliko će vozača klonuti u F1 Esports Virtual Grand Prix seriji, koristeći PC verziju F1 2019 i igrajući se na daljinu iz sigurnosnih razloga. Prvo je Virtualna Grand Prix Bahreina na ono što je trebao biti drugi vikend stvarne F1 sezone.

Virtualna utrka trajat će 28 krugova, upola manje nego što traje stvarna grand prix, a prethodit će joj kvalifikacijska sesija za određivanje pozicija na mreži. Sve ćete to uživo moći gledati na F1 YouTube, Twitch i Facebook kanalima u 3PM ET.

Barem do svibnja bit će virtualna grand prix svakog odgovarajućeg trkačkog vikenda. Ostalih vikenda održat će se izložbene utrke, što će fanovima pružiti priliku da se nadmeću sa stvarnim vozačima Formule 1 u igri.

Virtualna serija grand prixa samo je za zabavu. Nema stvarnih F1 bodova na kocki. To je sasvim dobro, jer su neki vozači više upoznati sa igrom od drugih. Za izravnavanje igraćih polja koristiće automobile istih performansi i smanjenu štetu na vozilu, dok novopridošli koji imaju manje iskustva mogu koristiti kontrolu vuče i kočnice protiv blokiranja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *