Windows 10 će podržavati Linux sistemske datoteke unutar File Explorera

Can't load image

foto: engadget

Početkom ove godine Microsoft je podijelio planove za integriranje cijelog Linux kernela u Windows 10 – sada uvodi Linux datotečni pristup u File Explorer. Korisnici mogu pristupiti Linux datotekama još od Windowsa 1903, ali nova značajka u sastavu verzije 19603 znači da ćete ih moći lakše nabaviti. Otvorite Explorer i vidjet ćete Tux, Linux maskotu pingvina, u lijevom navigacijskom oknu. Ova ikona će vam prikazati prikaz svih vaših distrokata, a odabirom onih stavit ćete se u Linux root sistem datoteka za taj distrokt.

Negdje drugdje u novoj verziji – koja je dostupna Windows Insidersima u Fast Ring-u – postoje preporuke za čišćenje korisnika u postavkama skladištenja, što olakšava oslobađanje prostora na disku izborom i brisanjem neiskorištenih datoteka i uvođenjem Microsoft News Bar. Ova nova prilagodljiva vijest aplikacija sjedi uredno sa strane ekrana i ažurira se tijekom dana (a može se smanjiti klikom ako se pokaže previše uznemirujućom).

Takođe, na dnevnom redu – iako Microsoft to nije zvanično najavio – nalazi se nova stranica „Što je novo“ u postavkama, koja će oglašavati nove funkcije u OS-u. Tu značajku otkrio je Windows 10 haker Albacore, iako je Microsoftov Brandon LeBlanc naknadno napisao da je skriven u kodu jer još nije omogućen za Insajdere ili je spreman za upotrebu. Bez sumnje ćemo čuti više o ovome kada to bude službeno predstavljeno.

izvor: (engadget)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *